Artteràpia al voltant de l’exposició del Fluvià

El Museu de la Garrotxa i Altrart impulsen uns tallers d’artteràpia en relació a l’exposició dedicada al riu Fluvià (Sala Oberta, fins al 21 de maig). S’organitzaran tallers per a persones de diversos col·lectius: un grup de persones del centre de dia de salut mental de la Garrotxa, grup de dones de Càritas i un grup de nens de l’Esplai Garbuix.

Aquests tallers es plantegen com una proposta pràctica i vivencial des del marc de l’exposició dedicada al riu Fluvià. La idea és que cada participant pugui experimentar amb diferents llenguatges artístics i així entrar en contacte amb els processos creatius i amb els altres participants. Els tallers d’artteràpia exploren noves formes de comunicació i diàleg amb la voluntat de crear experiències de relació diferents i descobrir les pròpies capacitats.

S’han programat tallers per a tres col·lectius: un grup del Centre de dia de salut mental de la Garrotxa, un grup de dones de Càritas i un grup de nens de l’Esplai Garbuix. Cada grup farà dos o tres sessions i els tallers s’adaptaran a les característiques dels grups.

Els tallers tenen una estructura general basada en un primer temps de posada en contacte amb l’espai, l’artterpeuta i el grup; un segon temps en què es fa un procés creatiu, i un tercer en què es recull i es comparteix el que s’ha fet.

En aquests cas, en què els tallers es fan en relació a l’exposició “Fluvià, tres comarques i un riu”, es treballarà el moviment corporal a partir de la recerca de paisatges fluvials en moviment sota la idea de sentir-se com el riu i s’introduiran aspectes sobre allò que els suggereix el riu. Després, es visitarà l’exposició i es donarà importància tant al contingut com a la forma i, finalment, cada participant farà una interpretació personal de la mostra a través del dibuix, el collage o l’escriptura.

És la segona vegada que el Museu de la Garrotxa i Altrart organitzen un taller d’artteràpia en relació a una exposició. Anteriorment s’havia fet amb l’exposició sobre Miquel Blay amb uns resultats que es van valorar molt positivament per part dels impulsors així com també dels participants. Aquesta iniciativa és una acció més dels Museus d’Olot que respon a la voluntat de ser el màxim d’inclusius i arribar al màxim de públic.